The three cornerstones of the design are PEOPLE, PLAY and PLANET.

People_ enhancing a sense of place, highly visible with a new viewing deck, a bandstand, and a naturally comfortable environment.

Play_ at the heart of the scheme, the design allows for all kinds of play and activity, with many opportunities for the community to come together, learn and grow together through the act of playing and exercise

Planet_ embedding part of the building into the landscape makes it a part of the planet - utilising the slope of the site as an opportunity, and parts of the structure allowing nature to flourish with insect hotel facades, meadows on the rooftops. A large spanning timber structure allows for a loose-fit, adaptable design, ensuring a zero-carbon structure and a long life in terms of use.

Gray Structure
Gray Structure

Architects' Journal article - Pavilion for All competition longlisted 


The Pavilion for All contest was looking for an outstanding net zero design for a sports and active play pavilion, which is to be built at the heart of Clitterhouse Playing Fields. 


Together with Studio Becoming, our proposal "CLAYGROUND" was designed to be a force for social good in the heart of the community, centred around play, well-being and inclusivity.

Clayground embraces a circular economy approach. Made from the clay it sits on, natural timber and recycled materials, the low impact design is a carbon store & a place for enhanced biodiversity.

Gray Structure

CLAYGROUND PAVILION

Collaborators :  Studio Becoming

Client : Argent Related & Barnet Council

Timescale : November/December 2021

Size : Public Sports Pavilion (1000sqm)

Location : London, United Kingdom

8 FOLD Logo blk 0.4mm-15.jpg